ROI

ROI Turbo povrat uloženog novca u Vaš objekat

Prava energetska efikasnost zahvaljujući automatizaciji Miniservera
ph-franchise-mobile-1
Light-_Stroke_longlong
ROI (Povrat investicije) je ključni faktor u ovom projektu koji impresivno ilustruje potencijal lanaca restorana za uštedu energije.

U jednom restoranu globalnog franšiznog brenda, implementirana je inteligentna HVAC kontrola, što je rezultiralo smanjenjem potrošnje energije od čak 30% za kratko vreme, a bez gubitka komfora.

Ovo značajno smanjenje ekološkog otiska je postignuto uz istovremeno povećanje profitabilnosti, što jasno pokazuje koliko je efikasna investicija u energetsku efikasnost.

Dokaz koncepta: Restoran globalnog franšiznog brenda štedi 14.000 kWh energije mesečno uz LOXONE rešenje

Provera činjenica

Zemlja:

Poljska

Investicija:

€4.200 (jednokratna)

Ušteda:

€4.900 € (mesečno)

ROI (povrat novca):

1 mesec

Brojke govore same za sebe – i okruženje

Restoran može da uštedi energiju koja iznosi 14.000 kWh mesečno, što je povraćaj ulaganja manji od mesec dana za korišćenje tehnologije Loxone.

Komercijalni korisnici imaju koristi od jedinstvene win-win situacije: mala investicija dovodi do impresivnih ušteda za kratko vreme.

Ako ekstrapolirate uštede iz pojedinačnih restorana na skoro 40.000 restorana unutar ovog specifičnog lanca restorana, rezultat je impresivan potencijal uštede od 560 miliona kWh mesečno. Uz nisku cenu električne energije od 0,075 evra po kWh, ovo odgovara mesečnoj uštedi od preko 42 miliona evra. Iz perspektive održivosti, to je 229.320 tona ušteđenog CO2 – mesečno!

Generalno, rad zgrada čini 44% potrošnje energije. Kompanije kao što su McDonalds, Burger King, KFC, Starbucks i mnoge druge postavljaju visoke ciljeve održivosti duž celog lanca vrednosti. Loxone može značajno doprineti bržem dolasku do njih. Kao proizvođač inteligentne automatizacije zgrada, smatramo da je naša dužnost da pomognemo kompanijama svih veličina da postignu ove ciljeve.

Više udobnosti za goste i zaposlene

U ovom projektu, Loxone takođe preuzima inteligentnu kontrolu unutrašnjeg i spoljašnjeg osvetljenja, kao i praćenje temperature, vlažnosti i kvaliteta vazduha. Zahvaljujući aplikaciji Loxone, menadžer restorana može u svakom trenutku da prati njihovu stvarnu potrošnju energije i gasa.

Light-_Stroke_longlong
Loxone povezuje sve komponente u inteligentnoj zgradi. Brojni otvoreni interfejsi čine sistem beskrajno fleksibilnim. Ovo omogućava globalno jedinstveno, holističko upravljanje energijom i otvara bezbroj potencijala za uštedu energije. Drugi provajderi i sistem integratori kažu da imamo radno rešenje za svaki projekat i svaki zahtev.

Pozovite nas već danas. Ništa vas ne košta.

Naši stručnjaci su tu da vam pruže podršku, potpuno besplatno i bez obaveza.