Pametne zgrade i apartmani uz Loxone

Pametno stanovanje sa tehnologijom zgrada Loxone

Automatizovani stambeni projekti pružaju stanarima neponovljiv komfor i istovremeno pomažu u smanjenju troškova komunalnih usluga. Investitori i stambeni investitori imaju koristi od povećanja vrednosti kroz tehnologiju pametnih zgrada i, u isto vreme, smanjene složenosti električne instalacije. Tokom rada, velike potencijalne uštede su rezultat inteligentnog upravljanja energijom i zaštitnih karakteristika zgrade. Na primer, sistem zastora se postavlja u zaštitni položaj u slučaju lošeg vremena ili mraza, a inteligentni sistem ventilacije štiti od rasta buđi. Stanari su zaštićeni i telekomunikacionom mrežom koja povezuje sve stanove. Ukoliko dođe do požara u jednoj stambenoj jedinici, obaveštavaju se i sve ostale stambene jedinice.

Prednosti tehnologije inteligentne gradnje

Pojednostavljeno upravljanje
 
  Povećanje vrednosti
 
  Vizualizacija kompletnog objekta
 
  Udaljeno održavanje
 
  Notifikacije u slučaju tehničkih neispravnosti
 
Ograničenje štete u slučaju tehničkih alarma putem obaveštenja i hitne akcije
 
Slanje očitavanja brojila e-poštom
 
Određivanje godišnjeg radnog vremena
 
Šire ciljno tržište: pametni stanovi su privlačniji mlađim generacijama iznajmljivača i kupaca
 
Više sigurnosti i manje posla zahvaljujući pametnim bravama
 
Konkurentna prednost u odnosu na obične zgrade: primamljiv enterijer i eksterijer kroz pametno osvetljenje ili spoljašnje karakteristike (pametno navodnjavanje)

Fleksibilna i pametna rešenja za pristup preko interfona

Veći komfor i životni standard

  Jednostavno upravljanje

Spoljni, lak pristup preko Loxone aplikacije

Smanjenje komunalnih troškova

Pregled potrošnje energije i vode

Povećana sigurnost zahvaljujući automatizovanom alarmnom sistemu

Rešenje za savršeno upravljanje okruženjem

Smanjen CO2 otisak

Individualno prilagođavanje konfiguracije

Jednostavna i brza instalacija i puštanje u rad

Opcije daljinskog održavanja

Potpuno skalabilan sistem

Individualno proširivo zahvaljujući Loxone Air tehnologiji

Pouzdan sistem koji radi bez obzira na sve

Tehnologija izgradnje koja funkcioniše bez obzira na sve

Pametne zgrade i apartmani postaju “zlatni standard” u novogradnji širom sveta. Investitori prepoznaju benefite ovih sistema koji podižu vrednost objekta i ujedno pružaju korisnicima dodatnu energetsku uštedu i komociju pametnog stanovanja.

Uz Miniserver, Loxone nudi alat za jednostavnu kontrolu i inteligentnu automatizaciju projekata u stambenoj izgradnji. Potpuno kompatibilan asortiman Loxone proizvoda osigurava održivu interakciju bez održavanja u komercijalnoj izgradnji. Sa razvojem naših internih tehnologija, Loxone Tree i Loxone Air, težili smo cilju da svedemo napor na minimum za postavljanje električnih instalacija u stambenim i poslovnim objektima. Sa Loxone-om, možete se osloniti na ekonomično i lako korišćenje rešenja od 360°: osvetljenje, zastori, kontrola HVAC, pristup i bezbednost i još mnogo toga se može automatizovati u vašim projektima na koordinisan način.

Pametne zgrade - ušteda troškova

Tehnologija iza LOXONE

Loxone Tree - Savršeno za pametne zgrade

Loxone Tree vam omogućava da imate potpuno besplatnu topologiju kabliranja, gde možete da povežete bilo koje Tree proizvode kao što su svetla, kontrole, senzori i još mnogo toga. U poređenju sa klasičnom instalacijom u novoj zgradi, ovo može uštedeti do 80% napora za kabliranje.

Loxone Air - Savršen izbor za projekte renoviranja i nadogradnje

Tehnologija zasnovana na radiju, Loxone Air olakšava proširenje nivoa automatizacije nakon useljenja, ako vaš kupac to želi. Inspirišite svog kupca sistemom koji funkcioniše bez obzira na sve i prilagođava se korisniku. Naknadno puštanje u rad prekidača, senzora vode,… je lako realizovati i dodaje vrednost vašoj investiciji. Otkrijte širok spektar proizvoda za vaš projekat.

Pametne zgrade i apartmani

Miniserver – Potpuna skalabilnost, beskonačne mogućnosti

Miniserver je srce svake Loxone instalacije. Razvijen specijalno za profesionalne električare, Miniserver radi kao centralna kontrolna jedinica. Da bi pokrio sve oblasti automatizacije zgrada, sistem se može proširiti korišćenjem brojnih interfejsa – prema vašim zahtevima i budžetu. Od studentskih domova do luksuznih penthausa.

Rešenja pristupa u stambenoj izgradnji – fleksibilna koliko i vaši zahtevi

Loxone ima niz pametnih pristupnih rešenja spremnih za vaše stambene zgrade – savršeno za vaše zahteve bilo koje vrste. Koristite naš Touch Pure Flex pojedinačno, u kombinaciji sa našim interfonom ili NFC Code Touch, i kreirajte svoje personalizovano rešenje za pristup.

Potreban vam je samo jedan interfon po stambenoj zgradi? Nema problema, zahvaljujući novoj funkciji Intercom Trust, vaš Loxone interfon takođe može da koristi više Miniserver uređaja.

Raznovrsna primena u stanovanju

Loxone Ambient Assisted Living – podrška kroz život

Uz Ambient Assisted Living, Loxone nudi fleksibilnost prilagođavanja uzrastu stanovnika i njihovim potrebama. Orijentaciono svetlo noću kada ustanete, govorni podsetnik za uzimanje lekova, funkcije alarma i još mnogo toga. Nisu samo stanovnici ti koji imaju veći životni komfor. Rad osoblja domova za stara lica je olakšan, na primer, pomoću detekcije prisustva ili tastera za hitne slučajeve.

Pametne montažne kuće

Savremeni proizvođači montažnih kuća širom sveta odgovaraju na sve veću potražnju za tehnologijom pametnih kuća i nude je kao standard u svojim projektima. Ovaj standard postaje jedinstvena prodajna tačka i dodaje vrednost montažnim kućama sa rešenjima Loxone.

Konsultujte se. Besplatno.

Pošaljite nam upit ili nas obavestite ukoliko ste zainteresovani.